Ramon Tremosa es reuneix amb el Primer Ministre de Sri Lanka, Ramil Wickremesinghe

05/04/2018
L'eurodiputat ha pogut comentar els tractats de lliure comerç de la UE amb la Xina i l'Índia, entre d'altres

Sis eurodiputats del comitè de Comerç Internacional del Parlament Europeu, han fet una visita oficial de tres dies a Sri Lanka, on s’han pogut reunir amb el govern i agents econòmics i socials de l'illa.

La visita va començar el 4 d’abril amb la trobada amb el delegat de la UE a Colombo, Tung-Lai Margue. Posteriorment, els eurodiputats es van reunir amb ONGs i Sindicats que els van poder explicar que les condicions laborals de les dones continuen sent precàries.

En el seu torn, el Ministre de Justícia i Ordre de Sri Lanka, Madunna Banadara, els va explicar que l’illa s’inspira i vol arribar a ser un model d’èxit amb una economia oberta i exportadora com Singapur.

 

El dijous 5 d’abril, la jornada va començar amb una reunió amb el Ministre de City Planning & Water Supply, Rauff Hakeem, també líder de la minoria musulmana Sri Lanka Muslim Congress.

Posteriorment, els eurodiputats es van trobar amb el president del Parlament de Sri Lanka, Karu Jayasuriya, i amb el líder de l'oposició (minoria tàmil), R. Sampanthan. La jornada va acabar amb intercanvis d’opinions  sobre la Xina i l’Índia amb el Primer Ministre de Sri Lanka, Ramil Wickremesinghe, que tot just acabava de superar una moció de confiança al parlament, aconseguint el suport del primer partit de l'oposició.

 

El divendres 6 d’abril els eurodiputats es van reunir amb el Ministre de Comerç de Sri Lanka, Malik Samarawickrama, per parlar dels tractats de lliure comerc i posteriorment es van trobar amb el Ministre d'Exteriors de Sri Lanka, Tilak Marapana, i el seu Secretari, Prasad Kariyawasam.

 

Ramon Tremosa ha valorat positivament les reunions mantingudes i el fet de poder conèixer de primera mà la situació comercial de Sri Lanka, per poder ajudar especialment les inversions catalanes a l’illa.