El Parlament Europeu recolza els vols directes Barcelona-Tòquio per amplíssima majoria

21/02/2018
La cambra europea també reclama, a proposta de Ramon Tremosa, que la Comissió Europea vigili aquells Estats que gestionen ports i aeroports mitjançant monopolis, com passa a Espanya amb AENA i Puertos del Estado

El comitè d’Economia del Parlament Europeu ha aprovat avui àmpliament l’informe anual de política de competència de la UE, del qual enguany Ramon Tremosa n’és el diputat ponent,  per 49 vots a favor, 5 en contra i una abstenció.

 

L’informe, molt crític amb Google pels seus abusos de posició dominant, inclou un apartat especial dedicat als problemes de competència en l’àmbit del transport.

 

A l’informe de RamonTremosa hi ha dos paràgrafs amb un especial impacte per a Catalunya: el compromís X i el paràgraf 31 (modificat). El compromís X demana vigilar els Estats que gestionen xarxes de ports i aeroports mitjançant un monopoli, com és el cas d’Espanya amb AENA i Puertos del Estado.

 

D’altra banda el paràgraf 31 recolza la modificació de l’acord bilateral entre Espanya i Rússia, per tal de permetre que es puguin operar vols directes entre Barcelona i Tòquio, una reivindicació històrica de la societat civil empresarial catalana llargament demanada. L’actual acord Espanya-Rússia obliga tots els vols que travessen Sibèria  a ser operats només per Ibèria i només des de l’aeroport de Madrid-Barajas.

 

COMPROMÍS X

 

“Demana la Comissió Europea a assegurar una competència justa en el sector del transport, per tal de completar el mercat únic tenint en compte l’interès públic i consideracions mediambientals, així com també les regions insulars i perifèriques; crida la Comissió Europea a monitoritzar la situació dels Estats Membres en què les xarxes de ports i aeroports són gestionades a través de monopolis”.

 

Paràgraf 31 (modificat)

 

“Dóna la benvinguda a que el govern espanyol es prepari per obrir l’acord aeri entre Espanya i Rússia per permetre vols directes entre Barcelona i Tòquio”.

 

Recull de premsa:

Nació Digital https://www.naciodigital.cat/noticia/149104/parlament/europeu/insta/espa...

El Nacional https://www.elnacional.cat/ca/economia/parlament-europeu-vols-barcelona-...

La Vanguardia http://www.lavanguardia.com/economia/20180221/44965466243/vuelos-directo...

Via Empresa https://www.viaempresa.cat/economia/connexio-barcelona-toquio_52990_102....