El Parlament Europeu aprova augmentar la transparència de les grans multinacionals

04/07/2017
Ramon Tremosa, ponent del grup liberal-demòcrata, celebra que aquest text augmentaria notablement la transparència fiscal per totes les multinacionals amb més de 750 M d’euros d’ingressos que operen a la Unió Europea

El Parlament Europeu ha donat llum verda per 534 vots a favor i 98 en contra a negociar amb els Estats i la Comissió Europea una nova legislació que augmentaria molt la transparència de les empreses multinacionals. La proposta del Parlament, afectaria només les empreses amb més de 750 milions d’euros d’ingressos, i implicaria la publicació de la seva informació fiscal respecte tots els Estats del món. Les PIMEs en quedaran exemptes.

 

Entre la informació que serà publicada Estat per Estat hi haurà: la naturalesa de les activitats de les multinacionals, ingressos o pèrdues abans d’impostos, impostos a pagar el darrer any, impostos efectivament pagats i la quantitat d’ingressos nets acumulats.

 

Tremosa s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la votació i ha declarat que “tenir multinacionals més transparents és fonamental per construir una democràcia més sana”. L’eurodiputat independent pel PDeCAT també ha recordat que “les multinacionals són fonamentals per la nostra economia, augmentar-ne la transparència serà un molt bon instrument per defensar la globalització”.