Estem davant les últimes eleccions europees de la Catalunya autonòmica

23/05/2014
President Mas: "Demanem a Europa que respecti la decisió democràtica i pacífica del poble de Catalunya"

El president Artur Mas  ha llençat avui un missatge a les institucions europees, hores abans d’acabar la campanya de les eleccions al Parlament Europeu, perquè respectin la voluntat del poble de Catalunya de decidir lliurement el seu futur polític. “Demanem que l’Europa que considerem amiga respecti la decisió democràtica i pacífica del poble de Catalunya”. El president, que ho ha dit des del Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona davant de 3.000 assistents, ha subratllat la importància de votar Convergència i Unió, amb la llista encapçalada per Ramon Tremosa i Francesc Gambús.    

“Necessitem i necessito al costat la gent del poble català; no només darrere empenyent o davant estirant; sinó al costat donant-nos les mans plegats i reforçant el procés i la nostra posició aquest diumenge”. Així, el president  ha esperonat la ciutadania, en un missatge en clau interna, a votar el proper diumenge per “poder reforçar les institucions catalanes”, en aquest moment “històric” que viu el poble de Catalunya.   

El president ha qualificat de “fortalesa” la majoria social que existeix al país, el consens polític i el lideratge necessari per poder afrontar aquests moments sense precedents. El líder de CiU ha recordat com estava financerament la Generalitat de Catalunya quan va arribar al Govern; tot constatant que “vam posar sentit del deure i la responsabilitat per davant de tot”. Davant del reforç i augment del pes de les polítiques socials i el repunt econòmic que viu el país, ha afirmat que “ara és el moment de recordar amb humilitat a la gent que està al nostre costat que, en el moment de la veritat, sàpiguen valorar el sentit de la responsabilitat”. 

Acte seguit, ha intervingut Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees d’aquest diumenge. Tremosa que ha assegurat que aquests comicis poden ser “les últimes eleccions europees de la Catalunya autonòmica”. El candidat, conscient de la possibilitat de tenir una Catalunya estat, en el si de la UE, ha emplaçat els ciutadans a “fer un país nou, perquè l’esperança no ens la podrà prendre ningú”.

Amb aquestes paraules Tremosa ha començat a radiografiar com pot ser el nou estat català.“Una Catalunya amb un atur baix, un fracàs escolar petit, un cost energètic competitiu, una justícia ràpida eficient i independent, amb seguretat jurídica per als inversors internacionals, amb un frau fiscal petit i on es contribueixi per mantenir l’estat del benestar”, entre d’altres.

 

Espadaler alerta: “Volen que CiU punxi”

El president del consell nacional d’Unió ha afirmat que “els que volen que punxin el procés nomes mirarà una cosa: si la força política que representa el president Mas té la majoria o si ha guanyat”. I ha afegit que  "el desig que uneix a Cañete, Valenciano i Rosa Díez” és que la nit del 25, CiU no sigui la primera força a Catalunya. “El que els uneix a tots es posar traves al procés que ha emprès Catalunya de forma legítima, cívica i democràtica", ha continuat.

Finalment, Ramon Espadaler ha remarcat que “hem de dir amb claredat que si diumenge afeblim CiU, afeblim el president Mas i que si afeblim Mas afeblim el procés”. Espadaler ho ha dit en positiu: “Si enfortim CiU, enfortim el president Mas i si enfortim els president Mas enfortim el procés”.  Per això, ha convidat a votar CiU “amb el realisme de qui toca a peus de terra, de fer-ho amb la intel·ligència de qui té al cap a Europa i de qui té la fortalesa de portar Catalunya al cor”.

A l’inici del míting final de campanya, ha donat la benvinguda l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha reclamat “una Europa més forta i més unida que mai; social, solidària i compromesa amb el respecte per al medi ambient”. Trias ha reclamat una Europa que “ha de reconèixer la potencialitat d’una ciutat com Barcelona; una ciutat que pugui ser amb plenitud capital d’una nació”.