Arias Cañete vol ser el comissari del transvassament de l'Ebre a la Unió Europea

10/05/2014
Recorda que Espanya lidera l’incompliment de directives europees i que “si les aigües de sota el Castor fossin internacionals, el govern espanyol no hauria pogut tirar endavant el projecte

Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees, ha recordat des del marge esquerra del riu Ebre a la ciutat de Tortosa, que el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, “vol ser el comissari del transvassament de l’Ebre a la Unió Europea”. Per aquest motiu, ha emplaçat els ciutadans de les Terres de l’Ebre a “no legitimar amb cap vot el candidat i exministre d’Agricultura del PP”. Tremosa ha participat en un míting amb l’alcalde de la ciutat Ferran Bel i el candidat per les Terres de l’Ebre Joan Pere Gómez.

Tremosa ha llençat la reflexió i s’ha preguntat, davant dels assistents, si “per evitar el transvassament de l’Ebre, l’autonomia que ens cal és la de Portugal?”. L’eurodiputat ha estat molt gràfic i ha exposat el cas del riu Tajo que travessa part d’Espanya fins a la seva desembocadura, a Portugal. “Al Tajo no li fan cap proposta de transvassament, i es deu a que la Constitució Espanyola se sotmet als tractats internacionals; i un d’ells diu que no es poden tocar les aigües d’un riu que desemboca a un altre país”.

De la mateixa manera s’ha expressat amb el cas del magatzem de gas Castor. “Si les aigües de sota el Castor fossin internacionals, el Govern espanyol no hauria pogut tirar endavant aquest projecte”.

Espanya incompleix la directiva marc de l’aigua

Ramon Tremosa ha recordat que el Govern espanyol és líder en el rànquing d’incompliment de directives europees i en aquest aspecte la política hidrològica no n’és una excepció. “El Tribunal Europeu de Justícia va sancionar Espanya el passat 4 d’octubre del 2012 per incomplir la directiva marc de l’aigua”, ha reblat el candidat. I ha afegit que “la directiva marc és la que permet garantir cabals ecològics pel riu Ebre i garantir la sostenibilitat del Delta de l’Ebre”.

En aquest sentit, Tremosa ha recordat el procés que viu Catalunya perquè els ciutadans puguin decidir a través d’una consulta el futur polític del país.  Tremosa ha qualificat de “fariseu” que aquells que fan de la llei “un text sagrat i intocable, amb l’aigua esiguin fora de joc a Europa incomplint la directiva marc”.

 

Compromesos amb el medi ambient i sostenibilitat

Convergència i Unió ha presentat el manifest “Compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat” que recull els punts del programa electoral que fan referència a aquest àmbit.  D’aquesta manera, Ramon Tremosa i la federació nacionalista es comprometen a “defensar la protecció i el manteniment del cabal ecològic de l’Ebre, així com la protecció i reconeixement d’aquest riu com a ecosistema únic al sud d’Europa”.

Tremosa, durant la seva intervenció, també ha tractat la problemàtica del cargol poma que afecta els regants i arrossaires de la zona del Delta. Tremosa, després d’haver treballat aquest tema al Parlament Europeu, ha estat concís: “El problema del cargol poma s’hauria d’abordar d’una manera integral i deixar de fer-ho amb pedaços”.

També han intervingut l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el candidat de CiU a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez. Ferran Bel ha avalat la feina feta per Tremosa aquests darrers cinc anys a l’eurocambra. “Mireu totes les iniciatives, preguntes, propostes que tenen a veure amb les Terres de l’Ebre; després els d’eurodiputats d’altres partits, totes juntes no arriben ni a la meitat de les que ha fet ell”.

 

Per la seva banda, el candidat de CiU de les Terres de l’Ebre a les eleccions europees, Joan Pere Gómez, ha fet una crida als tortosins perquè “la participació a Catalunya sigui més alta que la resta de l’estat espanyol”. “A Europa no entendrien que demanemvotar el 9 de novembre i que ara ens quedéssim a casa”.