15 eurodiputats qüestionen l'ús que Espanya fa de les euroordres d'extradició

31/01/2018
La Comissió Europea no té previst modificar el sistema d'euroordres, tal i com demana Espanya

15 eurodiputats han qüestionat l'ús que Espanya fa de les euroordres i per això han adreçat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea.

Després que Espanya presentés i retirés una euroordre a Bèlgica contra el president Puigdemont i els consellers a l'exili, i posterirment, amenacés de presentar-la també a Dinamarca, els eurodiputats es pregunten si aquest mal ús de les euroordres pot afectar l'eficiència i malmetre la imatge de la Justícia a nivell europeu.

El passat mes de desembre, la comissària Jourova va respondre a Espanya que no hi ha cap necessitat de modificar el sistema d'euroordres. En aquest sentit, els eurodiputats pregunten a la Comissària com evitarà en el futur que els estats Membres presentin i retirin euroordres a la seva conveniència, com està fent Espanya.

 

Recull de premsa:

1 de febrer 2018

El Punt Avui http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1331646-eurodiputats-de-nou-estats-de-la-ue-denuncien-el-mal-us-que-ha-fet-espanya-de-l-euroordre-contra-els-exiliats.html

CCMA http://www.ccma.cat/324/eurodiputats-denuncien-a-la-ce-el-mal-us-de-leur...

Vilaweb https://www.vilaweb.cat/noticies/una-quinzena-deurodiputats-denuncien-el-mal-us-de-leuro-ordre-per-part-despanya-parlament-europeu-bruselles/

desembre 2017

El Món http://elmon.cat/politica/europa-diu-espanya-que-no-hi-ha-cap-necessitat...

El Mundo http://www.elmundo.es/cataluna/2017/12/08/5a2a90f4e5fdea7a7b8b457f.html

RTVE http://www.rtve.es/noticias/20171208/bruselas-responde-espana-no-ve-ning...